Introducció de la Vila

La Vila de Crevillent… t’animes a visitar-la?

Ens trobem al sud de la Comunitat Valenciana, dins de la comarca del Baix Vinalopó, a uns 30km Alacant, capital de província i a 50km de Múrcia, capital de la regió amb mateix nom.

Al Nord, es troben els termes municipals del Fondó de les Neus i Asp. A l’Est limita amb el terme municipal d’Elx, i a l’Oest amb el d’Albatera. Al Sud limita amb el Baix Segura, sent la Llacuna del Fondo la frontera natural que té Crevillent.

El nostre municipi està format per diferents nuclis de població; El nucli urbà de Crevillent, El Barri de l’Estació, El Rincón de los Pablos, Las Casicas, la pedania del Realengo i la pedania de San Felipe Neri.

A dia de hui, en la vila de Crevillent som 29 536 habitants (2020 INE).

Durant tot l’any es pot gaudir de Crevillent gràcies a la seua diversitat de recursos;

Crevillent, un xicotet racó ple d’història, tradició i naturalesa

Museus plens d’art, bellesa i història en el qual el visitant queda enlluernat i sorprés de peces que no s’imaginaria trobar. Comptem amb el Museu Marià Benlliure, el Museu de la Setmana Santa, el Museu de «La Festa», el Museu Julio Quesada iel Museu Arqueològic de Crevillent – Casa Museu Parc Nou.

Museu Mariano Benlliure

Comptem amb dues festes de caràcter Internacional; Les Festes de la Setmana Santa Crevillentina i La festa de Moros i Cristians.

Setmana Santa Crevillent
Moros i Cristians

Tenim música, arrelada als Crevillentins des de fa dècades, com la Societat Unió Musical de Crevillent l’antiguitat de la qual es remunta a l’any 1860; a més de les nombroses corals i orfeons.

Grup de la Unió Musical acompanyant al Cor Popular de la Mare de Deu dels Dolors

Gastronomia típica i exquisida de la vila; cuina tradicional i elaboracions en forns artesans. Esdeveniments i activitats que ens defineixen, com les nostres festes populars.

Comptem amb un entorn natural inigualable creat per una serra de Crevillent espectacular, amb uns 835m i amb zones d’especial conservació, tant naturals com culturals que fa que trobem en ella racons màgics.

I amb el Parc Natural de El Fondo amb 2.387 Ha, considerat una de les principals zones humides d’importància de la Comunitat Valenciana, de gran valor ecològic, encara que sens dubte, és la fauna l’aspecte més valuós del parc, tant per la gran abundància com per la presència d’espècies seriosament amenaçades d’extinció, sent, doncs, un parc amb un alt valor ecològic en albergar una gran biodiversitat.

Sierra de Crevillent
Pascual Galipienso

Tot això i molt més és la Vila de Crevillent.

Necessites més motius per a conéixer-la?

Fullet Costa Blanca Crevillent, Cultura, tradició i naturalesa VAL/CAS