Gastronomia

Una de les millors maneres de coneixer un lloc és provan els seus plats més típics.

Crevillent compta amb una varietat de plats de tradició que a dia de hui són els més populars i cuinats a la majoria de les cases.

Comptem amb una tradició arrossera amb moltes classes e arròs i maneres de preparar-lo… Dels més típics, l’arròs amb conill i caragols, l’arròs i mondongo, de verdures, l’arròs caldós…

Otros de los platos tradicionales para degustar son la gachamiga y el cocido con pelotas, protagonista en muchas de las mesas de la navidad crevillentina.

Durante la celebración de La Semana Santa, la Villa de Crevillent huele a «Pa Torrat«, bacalao, ajos al horno y habas tiernas, cumpliendo así con la tradición de no consumir carne durante esas fechas.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es WhatsApp-Image-2021-07-19-at-20.52.39.jpeg

També en el transcurs d’estos dies els forns de Crevillent preparen sense descans les tradicionals coques crevillentines, un altre element indispensable del tradicional esmorzar del Divendres Sant.

L’elaboració d’aquestes coques es remunta a mitjans del segle XIX i al llarg del temps han anat evolucionant i ampliant la seua varietat…

De la més típica, com pot ser la coca de boqueró, a altres com la de verdures, sardines, “molletes”, tonyina i ou, pernil dolç i pist.

Totes aquestes varietats les pots trobar durant tot l’any en els forns crevillentins.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es COCASSS-1.jpg

Com a postres, concloem el nostre recorregut per la gastronomia crevillentina amb la tonya, un bescuit circular empolvorat amb sucre que se sol degustar amb xocolate a la tassa.

A més unes altres de les elaboracions tradicionals són el panet de figa i l’arrop i tallaet, un almívar concentrat fet de most de raïm molt dolç, fosc i espés.

Per als mesos més calorosos, comptem amb fàbriques de gelats i granissats especialitzades en l’elaboració d’orxata els orígens de la qual es remunten a l’any 1910.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es el-caldos-1.jpg